ماساژ بعد از جراحی بینی

ماساژ بعد از جراحی بینی

11 آبان, 1401 توسط drroudgari100
ماساژ-بعد-از-جراحی-بینی.jpg

ماساژ بینی با چه هدفی انجام می شود؟ آیا ماساژ دادن بینی پس از جراحی بینی خطرناک است و می تواند موجب آسیب رساندن به بینی شود؟ چطور باید بینی را بعد از رینوپلاستی ماساژ داد تا در نتیجه بدست آمده خللی ایجاد نشود؟ همه کسانی که جراحی زیبایی بینی انجام داده اند نیاز است از روش ماساژ دادن استفاده نمایند؟ به گفته دکتر سارا رودگری بهترین جراح بینی تهران ؛ در وهله اول باید بدانید که ماساژ بعد از جراحی بینی پایه و اساس علمی ندارد و تنها به صورت تجربی نشان داده است که می تواند به رفع ایرادات بینی کمک نماید. اگر برای شما نیز این گونه سوالات با شنیدن عنوان ماساژ بینی پیش آمده است ، تا انتهای مقاله با ما همراه شوید تا به رفع ابهاماتی که در مورد این تکنیک وجود دارد بپردازیم و به سوالات احتمالی شما پاسخ دهیم.

 

ماساز بعد از جراحی بینی - دکتر رودگری

 

نحوه انجام ماساژ بعد از جراحی بینی :

پس از گذشت دو هفته از برداشته شدن اسپیلنت و گچ بینی ، می توان از ماساژ بینی با هدف درمانی و رفع نواقص بینی استفاده نمود. کل پروسه به این صورت است که لازم است با دو انگشت شست و اشاره فشار ملایمی به طرفین بینی ، پل بینی و نوک آن وارد شود. میزان فشار نباید به حدی باشد که درد در ناحیه بینی اتفاق بیفتد. در حین انجام ماساژ از تکان دادن و حرکت دادن بینی به طرفین نیز خودداری خواهد شد.

هدف ماساژ بینی :

یکی از شیوه های تجربی در میان جراحان پلاستیک پس از انجام رینوپلاستی ، ماساژ بعد از جراحی بینی است. از اهداف این کار می توان به افزایش جریان خون در ناحیه ، به حداقل رساندن ورم بینی پس از عمل و فرم دادن به بینی اشاره نمود. با اینکه تمام اصلاحات و رفع نواقص در حین رینوپلاستی و توسط پزشک انجام شده است ، اما در مواقعی که برجستگی اندکی روی قوز بینی وجود داشته باشد و یا مواردی از این دست ، با توجه به صلاحدید جراح پلاستیک در هفته های نخست پس از رینوپلاستی می توان با ماساژ بینی این ایرادات جزئی را برطرف نمود. از این گونه نواقص و ایرادات می توان به برآمدگی یا فرورفتگی های روی بینی ، تورم های نقطه ای پس عمل بر روی دماغ ، برطرف نمودن کج شدن جزئی بینی و رفع قوز روی پل بینی نیز اشاره کرد.

علت ورم بعد از جراحی بینی:

در حین جراحی زیبایی بینی ، در قسمت بالای استخوان بینی توسط ابزارهای جراحی شکستگی ایجاد خواهد شد. در دو هفته ابتدایی پس از جراحی ، فرد دچار تورم زیاد در ناحیه تحت عمل می شود و تجربه کبودی در زیر چشم ها و بینی را خواهد داشت. در این بازه زمانی غضروف و استخوان دماغ روند جوش خوردن را طی می کنند. در این بازه زمانی ، در میان پوست و استخوان مایعی میان بافتی ایجاد شده است که موجب تورم در بینی می شود. پس از گذشت این دو هفته است که پوست فرآیند کلاژن سازی را آغاز می نماید و با وجود فشاری که چسب بر روی بینی وارد می آورد ، موجب چسبیده شدن دو بخش پوست و استخوان خواهد شد.
ورم و التهاب در بینی پس از انجام رینوپلاستی به دو علت اتفاق خواهد افتاد. اولین علت ، وارد آوردن ضربه توسط پزشک به استخوان بینی در حین تغییر شکل استخوان و غضروف است. دومین علت احتباس مایع میان بافتی می باشد. هر دو این موارد با سپری شدن مدت زمانی در حدود یک سال به طور کامل از بین خواهد رفت و فرم نهایی بینی را می توان مشاهده نمود. اما در برخی مواقع ، با صلاح دید جراح ، ماساژ بعد از جراحی بینی توصیه می شود زیرا گذشت زمان نمی تواند به رفع تورم بیانجامد.

نقش ماساژ در بهبود شکل بینی:

همانطور که گفته شد ماساژ بعد از جراحی بینی می تواند به کاهش ورم بینی ، ورم های یک طرفه و رفع کجی بینی بیانجامد. پس از برداشته شدن گچ و طی کردن دو هفته نقاهت ، ماساژ دادن سبب می شود تمرکز مایع میان بافتی از بینی به سایر اجزای صورت سوق پیدا نماید و بین پوست و استخوان بینی نماند. از سویی دیگر این ماساژ موجب افزایش جریان خون خواهد شد بنابراین دوره نقاهت زودتر سپری خواهد شد. فایده بعدی در ماساژ صورت ، جلوگیری کردن از به وجود آمدن فیبروز و لخته شدن خون است. افرادی که در نوک بینی خود احساس سفت شدن می نمایند ، ماساژ دادن می تواند راه حل مناسبی برای آنها باشد تا تیپ بینی به شکل نرمال درآید.

به چند روش می توان ماساژ بینی را انجام داد؟

با توجه به نوع بینی و فرم آن بعد از عمل و مهمتر از آن هدف انجام ماساژ ، می توان از سه نوع از انواع ماساژها بهره برد. انتخاب میان این سه روش فقط از طریق تشخیص پزشک خوب عمل بینی در تهران  امکان پذیر است پس خودسرانه و بدون مشورت و توصیه به انجام ماساژ بعد از جراحی بینی نپردازید چرا که نه تنها نمی تواند مفید واقع شود ، بلکه به علت نرم بودن غضروف ها پس از عمل ، ماساژ غیر اصولی می تواند بینی را آسیب بزند.

انواع ماساژ بینی:

  • یک: ماساژ قسمت استخوانی بینی

استخوان اصلی بینی در قسمت بالای بینی قرار گرفته است و به استخوان فک بالا و فرونتال متصل است. در این نوع ، ماساژ بر روی قسمت استخوانی و دیواره های آن انجام می پذیرد. روش انجام ماساژ با هدف رفع ورم و هدایت نمودن مایع میان بافتی به این صورت پیش می رود: دو انگشت در طرفین بینی گذاشته می شود و بینی را به سمت گونه ها ماساژ می دهند. این حرکت باید به آرامی انجام شود. اگر هدف از انجام ماساژ بعد از جراحی بینی ، رفع تورم های یک طرفه یا کج شدن تیغه بینی باشد ، تحت هیچ شرایطی نباید نوک بینی را لمس نمود و ماساژ داد. باید ماساژ دادن در تورم های یک طرفه این گونه پیش برود که با یک انگشت آن سمت از بینی که دچار کجی نشده است را نگه داریم و به سمتی که کمی دچار کجی شده است ، فشار آرامی وارد کنیم.

  • دو: ماساژ پشت بینی

پشت بینی در واقع به حد فاصل فرورفتگی بینی ( نقطه اتصال بینی به پیشانی ) تا نوک بینی گفته می شود. جهت ماساژ این ناحیه ، با یک انگشت نوک بینی را به سمت بالا ماساژ می دهیم. در ان نواحی که برجستگی بیشتری دارند لازم است ماساژ بیشتری داده شود. این نوع از ماساژ ، که برای رفع قوز بینی انجام می شود، برآمدگی ها و فرورفتگی های به وجود آمده بعد از رینوپلاستی ، برطرف خواهند شد.

  • سه: نوک بینی:

پایین ترین قسمت بینی تیپ یا نوک بینی نامیده می شود. در روند ماساژ بعد از جراحی بینی با دو انگشت اشاره و شست نوک بینی را گرفته و با حرکتی آرام به سمت بیرون ماساژ انجام می شود. این نوع از ماساژ در مواردی که برای فرد تیپ پلاستی انجام شده است و یا در افراد با بینی های گوشتی با پره های ضخیم انجام می شود. در صورت نیاز پره های بینی نیز کمی ماساژ داده خواهند شد.

بهترین زمان انجام ماساژ:

از ابتدای هفته سوم بهترین زمانی ست که می توان از این روش ماساژ برای بهبود فرم بینی و به حداقل رساندن ورم بینی کمک گرفت چرا که در این بازه زمانی ، التهابات اولیه تا حدودی کاهش پیدا کرده اند. با این حال ، پزشک به شما خواهد گفت دقیقا چه زمانی برای انجام این حرکات مناسب تر است.

مدت زمان ماساژ بعد از جراحی بینی:

در حالت استاندارد روزی سه مرتبه و هر مرتبه به مدت یک دقیقه می توان ماساژ بینی را انجام داد. این مدت زمان ارتباط مستقیمی با ناحیه مورد نیاز ماساژ دارد. همچنین نظر پزشک شما در این مورد بسیار مورد اهمیت است. طول این زمان می تواند تا حدود 6 ماه ادامه داشته باشد تا نتیجه رضایت بخش شود. برای بهبودی کامل نواحی که در حین جراحی زیبایی بینی برش خورده اند، نیاز است به مدت 8 هفته کامل زمان بدهید و از ماساژ دادن صورت با ماساژور و لوازم آرایشی خودداری نمایید.

درد در هنگام ماساژ چقدر است؟

فرد در حین انجام ماساژ بینی دردی را احساس نخواهد کرد . چنانچه هرگونه درد و یا سوزشی فرد داشته باشد نشانه این است که روند ماساژ بعد از جراحی بینی به اشتباه انجام می شود.

کوچک شدن بینی با ماساژ:

برخی از مشکلات و ایراداتی که پس از اتمام جراحی زیبایی بینی اتفاق می افتند را با انجام ماساژ نمی توان برطرف نمود. اما در حالت کلی ، اثربخشی ماساژ دادن مانند چسب روی بینی ست ، به این معنا که می تواند به فرم گرفتن بینی کمک نماید. بیمار نباید انتظار داشته باشد بزرگ بودن بینی یا سربالا شدن نوک آن با ماساژ از بین برود . بنابراین در این قبیل اتفاقات باید روند نقاهت به طور کامل سپری شود و چنانچه پس از گذشت این زمان ، همچنان این ایرادات به قوت خود باقی مانند نیاز است بررسی لازم جهت رفع آن توسط جراح پلاستیک صورت پذیرد.

نکات مهم در ماساژ بعد از جراحی بینی:

در دو هفته اول پس از عمل بینی ، استخوان ها و غضروف کاملا تحریک پذیر هستند و از ایجاد هرگونه ضربه و فشار به آن باید خودداری شود چرا که می تواند موجب صدمات جبران ناپذیری شود. در این بازه زمانی یدو هفته ای ، از بینی کاملا محافظت نمایید تا فشار و لمس های اتفاقی باعث جابجایی غضروف بینی نشود و همچنین بخیه های بینی باز نشوند. در ماه نخست پس از رینوپلاستی ، ماساژ دادن می تواند در بهبود و کاهش تورم های ایجاد شده کمک کننده باشد.

خود فرد می تواند ماساژ بینی را انجام دهد؟

در زمانی که جراح احساس نماید بعضی از قسمت های بینی نیاز دارند با فشارهای ملایمی فرم بهتری پیدا نمایند ، ماساژ بعد از جراحی بینی انجام خواهد شد. تمام مراحل توسط پزشک انجام می شود و این گونه نیست که دستورالعمی به بیمار داده شود که طبق آن بینی را ماساژ دهد.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *





دکتر سارا رودگری در شبکه‌های اجتماعی






دکتر سارا رودگری در شبکه‌های اجتماعی