اسپلینت بینی
اسپلینت بینی نوعی آتل پلاستیکی است که بعد از جراحی بینی با هدف حمایت از غضروف و استخوان ، روی آن قرار می گیرید. به عبارتی دیگر اسپلینت در بینی ، نوعی گچ یا پانسمان است که حدودا به مدت یک هفته روی آن قرار دارد. از آن جا که این وسیله برای قرارگیری غضروف در مکان جدید اهمیت بسیاری دارد ، مقاله ای جدا در خصوص نحوه استفاده و نکات مهم تهیه کرده ایم. برای اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب توجه فرمایید.
هدف از استفاده اسپلینت بینی چیست؟
این وسیله کاربردی ، چند هدف کاربردی و مهمی را در بر دارد. این اهداف عبارتند از:
- کاهش تورم
- حفظ بینی در برابر آسیب دیدن
- حفظ فرم جدید
- با فشاری که به بینی وارد می شود ، چسبیدن پوست به بینی را فراهم می سازد.
نحوه نگهداری از اسپلینت بینی
در مدتی زمانی که گچ روی بینی شما قرار دارد ، هرگز نباید اجازه دهید خیس یا جا به جا شود ؛ چرا که در صورت خیس شدن گچ ، رطوبت به پوست نفوذ می کند، در وهله اول سبب خارش و سپس باعث جا به جا شدن گچ می شود. بدین ترتیب فرم جدید حاصل از عمل زیبایی بینی ، دچار تغییر خواهد شد.
در طی 5 الی 7 روزی که اسپلینت روی بینی قرار دارد ، به گونه ای استحمام کنید که بخار آب سبب مرطوب شدن گچ نشود. بهتر است در این بازه زمانی حمامی کوتاه مدت بدو تماس آب با صورت داشته باشید و از قرار گیری در معرض بخار و گرمای زیاد خودداری کنید.
اسپلینت بینی بعد از چه جراحی هایی استفاده می شود؟
گچ بینی در عمل های خاص زیبایی و عملکردی مورد استفاده قرار می گیرد. انواع عمل هایی که بعد از انجام تغییرات از اسپلینت استفاده می شود را در ادامه شرح می دهیم.
- سپتوپلاستی
سپتوپلاستی یا جراحی رفع تیغه سپتوم کج ، روی دیواره جدا کننده دو حفره بینی انجام می گیرد. در طی این عمل دیواره جدا کننده دو حفره بینی که به دلیل سانحه یا مشکل مادر زادی به سمت یکی از حفره ها انحراف پیدا کرده است ، علاوه بر ایجاد عدم تقارن در ظاهر بینی ، راه تنفسی بیمار را نیز مسدود کرده است. بدین ترتیب بعد از جراحی سپتوم کج بینی و قرار گیری دیواره در محل جدید از گچ بینی استفاده می شود. گچ بینی در تثبیت مکان جدید دیواره ، نقش بسزایی را ایفا می کند.
- رینوپلاستی
رینوپلاستی همان عمل زیبایی بینی است. در طی این عمل ، ایرادات ظاهری بینی نظیر قوز ، بزرگ بودن حفره ها ، طول زیاد ، پهنای زیاد ، نوک افتاده و دیگر ناهماهنگی های بینی که سبب ایجاد عدم تناسب آن با دیگر اجزای بینی شده است ، رفع می گردد. بعد از انجام این پروسیجر ، جراح برای حفظ تغییرات انجام شده ، چسبیدن پوست به استخوان و حفاظت از هر نوع آسیب دیدگی ، از گچ بینی استفاده می کند.
- رینوسپتوپلاستی
واژه مورد نظر از دو تکنیک عمل بینی تشکیل شده است. رینوپلاستی فرآیند جراحی زیبایی بینی است و سپتوپلاستی ، فرآیند اطلاح عملکرد بینی ، محسوب می شود. بدین ترتیب رینوسپتوپلاستی فرآیندی از جراحی است که طی آن علاوه بر رفع مشکل عملکردی ، ظاهر بینی نیز زیبا می شود. طبیعی است که در طی چنین عملی ، تغییرات گسترده ای روی بینی انجام می گیرد ؛ لذا برای تثبیت بهتر فرم بینی و محافظت از آن ، نیازمند استفاده از گچ بینی هستیم.
انواع اسپلینت بینی
به طور کلی اسپیلنت ها به دو نوع تقسیم می شوند ؛ این دو نوع شامل موارد زیر هستند:
- اسپلینت بیرونی
- اسپیلنت داخلی
نحوه گذاشتن اسپیلنت بیرونی
اسپیلنت های بیرونی از بانداژ و دو قطعه فلزی یا پلاستیکی مخصوص تشکیل شده اند. بانداژ کل دماغ را پوشش داده و قطعه های فلزی یا پلاستیکی که در اطراف دماغ قرار می گیرند در فرم گیری و ایجاد فشار بیشتر کمک می کنند.
نحوه گذاشتن اسپیلنت داخی
در صورتی که شما سپتوپلاستی یا جراحی انحراف بینی انجام داده باشید ، احتمالا جراح بعد از اتمام فرآیند ، جراح از اسپلینت داخلی بهره می گیرد. این وسیله نیز شامل دو قطعه فلزی یا پلاستیکی است که در عین محکم بودن ، انعطاف خوبی نیز دارند. این اسپلیت ها در پل بینی سوراخ های بینی یا سپتوم قرار می گیرند.
مزایای استفاده از اسپلینت بینی
- سبب کنترل خون ریزی می شود.
- هیچ دردی ایجاد نمی کنند.
- از ایجاد هماتوم جلوگیری می کنند. اسپلینت ها فضای استانداردی بینی پوست و استخوان ها تشکیل می دهد که سبب جلوگیری از تشکیل توده های خون می شود.
- موقتی هستند و بعد از مدت کوتاهی برداشته می شوند.
- از سختی تنفس که به دلیل شل شدن حفره های بینی ایجاد می شود ، جلوگیری می کنند.
نحوه محافظت از گچ بینی
- از خیس شدن محافظ جلوگیری کنید.
- هرگز گچ نباید روی بینی انحراف پیدا کند یا جا به جا شود.
- برای داشتن تجربه بهتر و جلوگیری از پوسته شدن ، اسپری سالین را در حفره های بینی اسپری کنید.
- به طور کلی تا زمان برداشتن محافظ ، با احتیاط رفتار کنید.
عوارض اسپلینت بینی
به طور کلی این محافظ برای حفاظت و فرم دهی بهتر بینی استفاده می شود ؛ بدین ترتیب چنین وسیله ای نمی تواند عوارض خطرناک یا خاصی داشته باشد. با این حال بعضی عارضه های جزئی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
- شل شدن پانسمان
- احساس ناراحتی در متقاضی
- احساس غیر عادی بودن در زمان برداشتن اسپلینت
نحوه برداشتن اسپلینت بینی
برای برداشتن محافظ ، بعد از بازه زمانی 5 تا 7 روزه ، نزد دکتر مراجعه کنید. پزشک با بررسی های ویژه قالب را به آرامی از روی صورت شما جدا می کند. این پروسه هیچ گونه درد یا ناراحتی ندارد. بعد از جدا شدن قالب از بینی ، مکم است احساس عجیبی در ظاهر خود داشته باشید. این احساس که نشات گرفته از تغییر فرم و وجود التهاب در بینی است ، کاملا طبیعی به نظر می رسد.
اسپلینت بینی قیمت
هزینه گچ بینی ، مقرون به صرفه و معقول است. بنابراین در صورت استفاده از این محافظ نگران پرداخت هزینه آن نباشید.